Op naar beter


Op weg naar beter

Persbericht:

Op uitnodiging van De Balie Live Journalism heeft Leonard van Munster het kunstwerk Op naar beter gemaakt. Van Munster maakte het werk in aanloop naar Het Schimmelparadijs, de slotvoorstelling van het nieuwste onderzoek van De Balie Live Journalism.

Het Schimmelparadijs
Veilig en leefbaar wonen is niet voor iedereen in Amsterdam vanzelfsprekend. Terwijl aan de voorkant de nieuwe verf en de dure koffiezaak de vierkante meterprijs opdrijven, zien honderden Amsterdammers hoe achter hun gevel de tocht, schimmel, houtrot, en lekkages het woonplezier bederven. De Balie Live Journalism deed 4 maanden onderzoek naar achterstallig onderhoud in Amsterdam. Op 17 december presenteert de onderzoeksredactie in samenwerking met theatermaker Jelle Zijlstra de resultaten in een theatrale voorstelling: Het Schimmelparadijs.

Naar aanleiding van tussentijdse resultaten van het onderzoek van De Balie Live Journalism stelde Tweede Kamerlid Jessica van Eijs (D66) vragen aan minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops over de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van geisers in huurwoningen. Knops gaf aan te onderzoeken of de verplichting tot onderhoud voor verhuurders kan worden vastgelegd in een wet of regelgeving.

Het Schimmelparadijs | 17 december 20:00 | De Balie 

Leonard van Munster
Van Munster is o.a. bekend van Nail House, het piepkleine huisje dat hij bouwde op een van de duurste stukjes grond van Amsterdam, naast Paradiso. De installaties van Van Munster bevinden zich voornamelijk in de publieke ruimte waar de omgeving een belangrijk onderdeel uitmaakt in de beleving. Eerder bouwde hij een Fata Morgana [Under Heaven 02] onder de A10 en plaatste hij een gekapseisd jacht midden op de Zuidas. De meeste kunstwerken van Van Munster in de openbare ruimte zijn maar tijdelijk te zien.

De Balie Live Journalism
De onderzoeksredactie van De Balie onderzoekt samen met haar inwoners de verhalen van Amsterdam. Want wie kan deze ontwikkelingen beter duiden dan de Amsterdammer zelf? Ze brainstormen met stadgenoten, publiceren journalistieke verhalen en brengen tot slot alles samen in verrassende theatervoorstellingen. Want zij geloven: verhalen moet je tot leven wekken, in de journalistiek en op het podium. Eerder onderzoek van Live Journalism ging over werkende Amsterdammers die amper rondkomen. 

 

Comments are closed.