Espace pour la sculpture – ART-Brussel
JGF_8241web
 Leonard van Munster – Ein Goldener Berg (2014) courtesy of the artist /

ESPACE EUROPEEN POUR LA SCULPTURE

« The Invisible Hand »  Curator Natalie Kovacs  // 13-04– 11-09-2016

De vzw Espace Européen pour la Sculpture stelt een tentoonstelling samen van de werken van de Nederlandse kunstenaars Joep van Lieshout en Leonard van Munster

De vzw Espace Européen pour la Sculpture organiseert een tentoonstelling in het Gewestelijk Tournay-Solvaypark in Watermaal-Bosvoorde, toegewijd aan een kunstenaar afkomstig van het land dat het roulerend voorzitterschap waarneemt van de Raad van Europa.

Ter gelegenheid het Nederlands Voorzitterschap in dit eerste semester 2016, heeft de Espace Européen pour la Sculpture gekozen om werken tentoon te stellen van Joep van Lieshout, terwijl een emblematisch “center piece” van Leonard van Munster te zien is in de vijver.

Joep van Lieshout (Ravenstein, 1963) kreeg snel bekendheid na zijn studies met zijn projecten, die balanceren op de grens tussen kunst en het functioneel object, en uiteenlopen van sculpturen tot installaties, gebouwen tot meubels, utopieën tot dystopieën. In 1995 richtte hij zijn studio Atelier Van Lieshout op die een twintigtal kunstenaars en ontwerpers verzameld onder zijn leiding, en werkt sindsdien onder die naam. Hij komt met 14 werken uitgekozen door de curator Natalie Kovacs rond het thema « The Invisible Hand », titel van één van de tentoongestelde werken.

De kunstwerken van Leonard van Munster (Zwolle, 1972) zijn “Site Specific” waarbij de omgeving een belangrijk onderdeel uitmaakt in de beleving van het werk. De grote werken bevinden zich vaak in de openbare ruimte waardoor ze maar tijdelijk te zien zijn. Alles wat daarna rest is de herinnering en een foto. Onderliggende thema’s als verlangen, nostalgie en sentiment lijken vaak bedekt met een roze glazuurlaag. Zo ook bij het gepresenteerde werk “Ein Goldener Berg”

Inlichtingen

vzw Espace Européen pour la Sculpture: “Villa Blanche”
Terhulpsesteenweg 201, 1170 Brussel Tel/fax: +32 2 660 99 80

EES-Invitation-Vernissage-NL-vdef

EES-Invitation-Vernissage-UK-vdef

EES-Invitation-Vernissage-FR-vdef

 

 

Comments are closed.