Een liefdesverklaring in licht – [dismantelled]
Een liefdesverklaring in licht – [dismantelled]
Het werk is inmiddels verwijderd.
De liefdesverklaring in licht was t/m Valentijnsdag 2014 te zien,
Op de brug voor het GAK-gebouw (hoek Erasmusgracht en de James Rosskade)
.
Mede mogelijk gemaakt door:
&   &   &  
Met medew­erk­ing van: Am, Stadgenoot, ABT, stads­deel West en Deurwaarder.

W154_607523-Aphrodite
foto: Pieter kers
GAK-gebouw (hoek Eras­mus­gracht en de James Rosskade)
[youtube width=”950″ height=”566″]https://www.youtube.com/watch?v=-ylkV-3kJwA[/youtube]
VIDEO: Olga Busch, MUZIEK: Reinout Verbeek

Liefdeskunstwerk langs A10 is gesloopt!

Amsterdam, februari 2014…..bijna valentijnsdag!

Op het dak van het voormalige Gak gebouw langs de A10 in Amsterdam West staat sinds juli 2012 een lichtkunstwerk van Leonard van Munster.
Het werk dreigt nu voorgoed vernietigd te worden….als er geen partij gevonden wordt die het werk wil behouden voor de stad.

Een liefdesverklaring in licht is een kunstwerk dat Leonard van Munster op uitnodiging van Paradiso [Liefde in de Stad] maakte. Het is een tien meter hoge LED-installatie die vuurwerk simuleert en met intervallen een liefdesverklaring doet oplichten.
Een persoonlijke boodschap die tevens doet denken aan grootstedelijke neonreclames. Het is een liefdesverklaring die groots en intiem tegelijk is.

Niet alleen vanuit de duizenden auto’s rijdend op de ringweg A10 heeft men goed zicht op het kunstwerk, ook vanuit de omliggende straten of varend over de Erasmusgracht kan men het werk zien. Er zijn zelfs berichten van mensen die het vanaf hun balkon in het centrum kunnen aanschouwen.
Het Kunstwerk paste goed bij de nieuwe bestemming die het Gak gebouw heeft gekregen: studenten,- en starterskoopwoningen. Juist in je studententijd ontmoet je je nieuwe liefde en ga je nieuwe contacten aan.
Een positief beeld in stadsdeel West dat te boek staat als een buurt in opkomst en dat niet altijd even positief in het nieuws komt.

Eind februari zal het werk van het dak getakeld worden.
Als zich geen liefhebbers melden zal dit liefdeswerk voor altijd doven,..

Op uitnodiging van Paradiso maakt Leonard van Mun­ster een werk voor het kunstproject Liefde in de Stad. Een liefdesverklaring in licht, dat groots en intiem tegelijk is. Een persoonlijke boodschap in een lichtinstallatie die doet denken aan grootstedelijke neon reclames. Een 9 meter hoog kunstwerk dat op het GAK-gebouw langs de A10 is geplaatst

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Love in the City introduces Aphrodite of Amsterdam, a piece of art by Leonard van Munster in the public space. The declaration of love on the rooftop of a building will be visible a few days from now,..

Overlooking the city’s A10 ring road, the 10m high LED-installation simulates fireworks combined with the flashing words “Ik hou van je” (“I love you”) shown at intervals. Arup is responsible for all structural aspects of the art work.

The lit message is both grand and intimate: a personal message that resembles a metropolitan neon advertisement. The piece of art can be seen from a distance, especially by motorists on the A10 ring road.

Love in the City is an art project by Paradiso, aiming to stimulate love in the urban habitat. The project invites artists, scientists, writers and musicians to deploy their creativity to promote love. Love in the City is an experiment, where originality and contagion rule over controllability. Love can’t be defined, but can be missed. Van Munster was commissioned by Love in the City (‘Liefde in de stad’) to create this installation.

The official opening of the installation will be held on 26 June. A little film clip of the art work can be found here.

The project was made possible by AFK, Arup, PFT-profiles, Koninklijke Saan, Nedal Aluminium, the Don Leo organisation and Paradiso, in cooperation with Stadsdeel West, Stadgenoot, AM and Deurwaarder.

[youtube width=”950″ height=”566″]https://www.youtube.com/watch?v=01Uw1-Qwix8&feature=player_embedded%5B/youtube%5D[/youtube]

Older posts:
Op het moment zijn wij verschillende onderdelen aan het produceren in Nederland. De werkzaamheden zijn inmiddels al weer voortgezet op het dak van het Gak gebouw.
De gemeente heeft in 2012 een vergunning afgegeven voor de komende 4 jaar.

Samenwerking met: ARUP, een onafhanke­lijke firma van ontwer­pers, plan­ners, inge­nieurs, con­sul­tants en tech­nisch specialisten & NEDAL Alu­minium B.V.: sinds 1938 & PFT PROFILES™ producent hoogwaardige glasvezel, koolstofvezel en aramidevezel versterkte profielen [ zie foto boven ].

Dagelijks trekt er veel publiek voorbij of stilstaand in de file,…

 

Letters  bij de douane in China,…  Leuk tegelvloertje overgens.

S. Uildriks overziet de stad,…
Senior Bridge Engineer d. Tuinstra tijdens inspectie i.v.m. de constructieberekeningen.

 


foto: Pieter kers
GAK-gebouw (hoek Eras­mus­gracht en de James Rosskade)

foto: Pieter Kers

Comments are closed.