De overgave van Reinaert de vos
De overgave van Reinaert de vos

De overgave van Reinaert de Vos

Purschuim, boomschors, lijm, spijkers, hout, stoeptegels,
touw een opgezette vos en een witte plastic zak

foto: Jeroen  Wandemaker

The surrender Reynard the fox
installation in the public space of the green hart of the Netherlands, inspired on an epic satirical fable, 2008Materials: a stuffed fox, styrofoam, glue, pur, iron wires, ropes, screws, nails, paint, plastic plants, cork bark and a branch with a white plastic shopping bag.Locations: Nieuwer-ter-Aa. “The green hart of Holland”and in the Vondelpark in Amsterdam.
At the invitation of:CBKU.

In de nacht van 27 feb. 2010 heeft kunstenaar Leonard van Munster een kunstwerk geplaatst midden in de vijver van het Vondelpark. Recht tegenover het beeld van Vondel.
Het beeld was een geschenk voor alle vrienden van het Vondelpark en voor alle Amsterdammers.

Het kunstwerk is net voor de opening van het Vondelpark door de gemeentereiniging met een boot uit de vijver verwijderd en kapot en vernield teruggevonden in een Container.
Juist nu er zoveel gekort gaat worden in de Kunstsector mag men toch blij zijn met zo’n gebaar/schenking.

At5: Vrijdag 05 maart 2010 13:59
Slimme vos in het Vondelpark

Kunstenaar Leonard wil een drijvend kunstwerk in een vijver van het Vondelpark zetten. Kort Amsterdams ging mee met de tewaterlating. Even later komt de sterke arm der wet langs en die is er niet zo bij mee….

zie video: https://www.at5.nl/artikelen/36528/slimme-vos-in-het-vondelpark

zie video deel 2 :https://www.at5.nl/artikelen/36862/consternatie-door-vos-in-vondelpark

Let niet op de reclame aan het begin van de filmpjes,… 

donderdag 11 maart 2010 18:02
At5: Consternatie door vos in Vondelpark

De kunstenaar die een opgezette vos op een boomstronk in een vijver in het Vondelpark liet drijven, is op het matje geroepen door de politie.
Het zit de de man niet mee, want eerder werd zijn kunstwerk door de Reinigingsdienst vernield en in een afvalcontainer gedumpt. De maker repareerde de vos en zette hem terug in de vijver. De politie heeft het dode dier inmiddels in beslaggenomen.

web-krant-crop-DSC_0002

03-03-2010 Copyright: Het Parool, text: Bart van Zoelen

web-0068

web-0042

web-0121

web-0128

web-0138

Ik moet wel zeggen dat deze twee agenten erg vriendelijk en behulpzaam waren,…

?

Dag van het Veen
Zaterdag 23 augustus van 10 tot 17 uur
Recreatieterrein Bosdijk in Nieuwer-Ter-Aa (vlakbij Utrecht).

Routebeschrijving:Nieuwer-ter-Aa ligt ten westen van de A2 (afslag Breukelen). Recreatieterrein Bosdijk ligt aan de Bosdijk, tussen Nieuwer-ter Aa, Kockengen, Wilnis en Vinkeveen.

De overgave van Reinaert de vos

Posted by Leonard van Munster, 2008-13-08

[bovenstaande foto is een 1e test, the making off zogezegd]


Dag van het Veen 2008

15-05-2008

Beeldend kunstenaar PJ Roggeband is de geestelijk vader van de Dag van het Veen; hij initieerde in 2002 de eerste Dag van het Veen. Verhalen over de geschiedenis en de toekomst van het gebied, verhalen van bewoners stonden centraal. Per jaar werden verschillende kunstenaars betrokken bij de invulling van de Dag van het Veen.

Een evenement waar meer dan 1000 bezoekers op af komen. Het is omarmd door de stichting Ontwikkeling de Venen, die nu jaarlijks de organisatie op zich nemen. Het evenement is inmiddels gericht op lokale producten, diensten en bedrijven/agrariërs. Per jaar wordt aan de Dag van het Veen een thema meegegeven. Dit jaar is het thema “cultuurhistorie” vanwege de gekozen locatie.
CBKU heeft de afgelopen zes jaar deelgenomen aan de Dag van het Veen. Kunstenaars die via CBKU een projectopdracht hadden voor het gebied toonden hun projecten en maakten naar aanleiding van de locatie een nieuw werk voor de duur van deze dag

Dag van het Veen
Zaterdag 23 augustus van 10 tot 17 uur

Recreatieterrein Bosdijk in Nieuwer-Ter-Aa (gemeente Breukelen).

Het gebied de Venen

De Venen, een afwisselend en oer-Hollands veenweide en polderlandschap, uniek in Europa.

In het Groene Hart van Nederland, daar waar de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland bij elkaar komen, ligt het veenweide- en plassengebied de Venen. Landbouw maakt ruim driekwart van het areaal uit. Daarnaast zijn de Nieuwkoopse en Vinkeveense Plassen en het natuurgebied Botshol de parels in dit landschap. De Venen wordt begrensd door de Amstel in het westen, de Oude Rijn in het zuiden, de A2 in het oosten en de A9 in het noorden.

Comments are closed.